Pavel FIlip îndeamnă semnatarii moțiunii de cenzură să ”Spună da Vestului civilizat, nu Estului Sălbatic!”

3 octombrie 2016 13:140 comentariiVizualizări:
Foto: timpul.md

Foto: timpul.md

Moţiunea depusă de PSRM, PCRM, PLDM este una total neserioasă, demagogică și cinică, aceasta se arată în declarația prim-ministrul Pavel Filip, care a fost publicată pe site-ul guvernului.

Potrivit premierului, moțiunea de cenzură este una nejustificată, care are drept scop revitalizarea campaniei electorale al cadidatului PSRM pentru funcția de președinte, dar și aruncarea în aer a perspectivelor europene ale țării noastre.

” Ei au nevoie să facă circ pentru a arăta că se opun, dar de fapt în trecut au fost cei care au susținut aceleași idei pentru că erau și ei în puncte cheie de decizie. Și ei știau ca și mine care sunt mizele reale, mai ales în raport cu partenerii de dezvoltare și mai ales în raport cu viitorul țării”, se arată în declarație.

Potrivit lui Pavel Filip, cei care strigă mai tare sunt oamenii care au participat la furtul miliardului, iar prin adoptarea de către guvern a pachetului de legi, aceștea își văd sfârșitul politic, pentru că cel puțin trei legi din acest pachet vizează consolidarea puternică și îndrăzneață a sistemului bancar.

”Deși autorii moțiunii se lamentează în mod populist și manipulator că Guvernul ar fi pus creditul BNM, acordat băncilor în dificultate, integral, pe seama cetățenilor, în realitate, printre semnatari sunt mulți dintre cei care au participat, în mod direct, sau indirect la furtul de la BEM. Unul dintre semnatarii moțiunii este chiar vizat în ancheta penală privind furtul miliardului”, susține Filip în declarația sa.

Totodată, premierul subliniază faptul că asumarea răspunderii are o motivație clară: ”este o precondiție pentru acordul cu FMI, este o precondiție pentru reluarea finanțării europene, este o precondiție pentru ieșirea din dezastrul pe care l-am trăit în 2015.”

”Am întărit justiția tocmai pentru ca hoții miliardului să plătească, iar banii să fie luați înapoi”, se arată în declarația prim-ministurlui.

Pavel Filip a venit și cu un îndemn către semnatarii moțiunii de cenzură. ” Nu mai mințiți oamenii cu ideea falsă că vor scoate din buzunarul lor bani pentru ”miliardul furat”. Guvernul și instituțiile abilitate deja acționează pentru a recupera sumele fraudate prin cele trei bănci. Oamenii trebuie să știe că din acel așa-zis ”miliard”, vor fi scăzute sumele care au fost și vor fi recuperate, inclusiv prin intermediul investigației companiei internaționale Kroll”, susține premierul.

Potrivit lui Filip, cei care au semnat moțiunea încearcă, de fapt, să fugă de responsabilitate în fața poporului, îi mint pe cetățeni că Guvernul pune toată povara pe umerii lor, când ei știu foarte bine că o parte considerabilă din banii pe care i-au furat, inclusiv unii dintre semnatarii moţiunii, vor fi recuperaţi și scăzuţi din datoria rămasă de recuperat.

”Spuneți da Vestului civilizat, nu Estului Sălbatic!”, declară Filip.

 

 

Leave a Reply