Parteneri internaționali ai R. Moldova și-au exprimat deja intenția de a ajuta țara noastră să elimine consecințele stihiei

21 aprilie 2017 13:520 comentariiVizualizări:

Comunitate internațională și-a anunțat sprijinul pentru Republica Moldova, lovită de ninsori puternice în ultimele trei zile. Mai mulți parteneri internaționali ai țării noastre și-au exprimat deja intenția de a ne ajuta să eliminăm consecințele intemperiilor din ultimele zile, a anunțat premierul Pavel Filip la ședința Comisiei pentru situații excepționale.

„A fost și inițiativa noastră și a partenerilor externi care sunt gata să ajute Republica Moldova în această situație. Este important să avem evaluările corecte și oneste”, a adăugat Pavel Filip în timpul unei ieșiri la presă.

În acest sens vor fi deschise conturi speciale iar banii pe care îi va primi Republica Moldova vor fi utilizați exclusiv pentru cei care au avut de suferit. „Vor fi deschise conturi speciale trezorierale unde vor veni ajutoarele și acești bani vor fi utlizați exclusiv pentru eliminarea consecinelor calamităților naturale”, a declarat Pavel Filip.

El a menționat că și Guvernul va oferi ajutoarele necesare, inclusiv agricultorilor care au suferit pagube. Deocamdată însă, pagubele nu pot fi estimate, prioritar este siguranța cetățenilor, a menționat premierul.

Leave a Reply