Moscova anticipează în mod suspect lucrurile: Un conducător al Dumei de Stat a Rusiei vorbeşte deja despre dezmembrarea teritorială a Ucrainei

2 decembrie 2013 15:330 comentariiVizualizări:

Vicepreşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Nicolai Levichev, se arată îngrijorat de escaladarea tesniunilor la Kiev şi anticipează o eventuală dezmembrare teritorială a Ucrainei.

levichev-pic510-510x340-80147

“Situaţia se încinge pe z ice trece şi nu aş dori ca ultimele evenimente să ducă la ruperea în două a Ucrainei”, a declarat Levichev.

Reamintim că Rada Supremă de la Kiev va discuta iniţiativa privind demiterea Guvernului Azarov, după ce astăzi Comisia juridică a avizat pozitiv iniţiativa privind demiterea Guvernului Azarov, depusă de trei fracţiuni parlamentare, transmite presa ucraineană.

Reamintim că partidele “Батькивщина”, “УДАР” şi “Свобода” din Rada Supremă de la Kiev au depus un proiect de hotărâre privind acordarea votului de neîncredere Guvernului condus de Nikolai Azarov.

În proiectul depus se spune că „Guvernul Azarov a acţionat contra legislaţiei Ucrainei, care prevede că integrarea europeană este prioritate a politicii externe”.

Guvernul Ucrainei a decis suspendarea pregătirilor pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Decizia cabinetului de miniştri a venit după eşecul din Rada Supremă de la Kiev, privind adoptarea ‘Legii Timoşenko’.

Leave a Reply