Lovitură teribilă pentru londonezi, anunţată în această după-amiază

17 februarie 2017 17:420 comentariiVizualizări:

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a anunțat vineri că va introduce începând din luna octombrie a acestui an o taxă de 10 lire sterline pentru mașinile care sunt produse înainte de anul 2006 și care circulă prin centrul capitalei britanice, relatează vineri AFP și realitatea.net.

1

”În fiecare an, peste 9.000 de londonezi mor din cauza proastei calități a aerului. Lipsa de reacție nu este o opțiune”, a declarat Khan în fața presei anunțând această măsură, scrie Agerpres.ro.

Noua taxă se va adăuga celei pentru traficul urban, în valoare de 11,5 lire sterline, care trebuie plătită de șoferii care circulă în inima Londrei între orele 07.00-18.00 de luni până vineri.

Denumită taxa toxică, măsura se aplică tuturor vehiculelor care nu îndeplinesc normele de poluare europene și vizează în special autovehiculele produse înainte de 2006.

Comisia Europeană a transmis miercuri un ”ultim avertisment” Marii Britanii și altor state membre ale Uniunii privind încălcarea limitelor de poluare atmosferică, conform BBC News.

 

Leave a Reply