Harabagiu: la indicațiile Prim-ministrului este convocată o celulă de criză, care la moment deja funcționează

20 aprilie 2017 11:590 comentariiVizualizări:

Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Mihail Harabagiu, a dat asigurări că a primit indicațiile premierului Pavel Filip, iar situația este sub control. În cursul unui briefing de presă acesta a menționat că o celulă de criză este deja funcțională, iar autoritățile responsabile sunt implicate maxim la gestionarea situației date.

„Vreau să vă informez că la indicațiile domnului Prim-ministru este convocată o celulă de criză, care la moment deja funcționează, unde sunt invitați reprezentanții de la Gas Natura Fenosa, de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății.  În dependență de caz, forțele și mijloacele atât a ministerului de interne cât și a altor ministere vor fi implicate la gestionarea situației date”, a dat asigurări șeful SPCSE.

„La moment ninge practic pe tot teritoriul țării, ninge puternic și avem înregistrată următoarea situație. Avem deconectări de la lumina electrică în jur de 140 de localități din toată țara”, a adăugat el.

Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei al MAI a menționat că au fost înregistrate 86 de cazuri de deterioare a automobilelor în urma căderii copacilor. Se circulă cu dificultate în direcția Hâncești. Se circulă cu dificultate Troița Nouă, Căușeni. Tot cu dificultate, dar se circulă direcția Orhei și Dubăsari.

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut dimineață Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale să monitorizeze strict situaţia provocată de condiţiile meteo nefavorabile, astfel ca salvatorii şi pompierii să intervină prompt pentru a acorda ajutor cetățenilor.

Leave a Reply