Guvernul a decis crearea Consiliului Consultativ pentru IMM-uri

1 februarie 2017 19:112 comentariiVizualizări:

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, instituirea Consiliului consultativ pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM). Noua entitate își va desfășura activitatea pe lângă Ministerul Economiei și va constitui o platformă de interacţiune între antreprenori şi autorităţi, dar şi de lansare a noi programe de dezvoltare a sectorului IMM-urilor.

sondaj2_10034200_15445200_06419000

În activitatea Consiliului vor fi implicaţi activ reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societății civile, care vor analiza cadrul normativ de reglementare a activităţii de întreprinzător şi vor veni cu propuneri de îmbunătăţire a acestuia. Totodată, membrii noii entităţi urmează să vină cu recomandări privind implementarea programelor de susținere a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și de dezvoltare a spiritului antreprenorial în Republica Moldova.

Conform datelor oficiale, IMM-urile reprezintă peste 97 % din totalul întreprinderilor din Republica Moldova, iar contribuţia acestora la PIB este de aproximativ 32 %. În acelaşi timp, aproximativ 56 % din totalul persoanelor angajate activează în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii.

 

 

2 Comments

  • Odat cu cresterea de la B3 negativ la stabil sigur vor navali si investitori straini alaturi de IMm-urile locale. De aici si cresterea economica prognozata de Calmic

  • Subiectul 90

    Comunicarea directa cu cetatenii si cu sindicatele, adica fara intermediari este cea mai eficienta metoda de a obtine increderea si respectul populatiei. Pavel Filip cred ca a inteles tactica asta si nu ii este lene sa o aplice in practica.

Leave a Reply