Expert: Rusia vrea să demoralizeze și să divizeze Europa

4 septembrie 2017 16:510 comentariiVizualizări:

Moscova nu pare să aibă ambiții teritoriale în Europa, dar „vrea să ne demoralizeze și să ne divizeze”, pentru ca președintele Vladimir Putin „să nu întâmpine obstacole” în acțiunile sale din Rusia și în sfera de influență a acesteia, a declarat luni, prin videoconferință la București, Mark Galeotti, expert în Rusia al Institutului pentru Relațiile Internaționale de la Praga, transmite AGERPRES, citată de MOLDPRES.

sanctiuni-UE

„Nu văd dovezi că Rusia are ambiții teritoriale în Europa”, a spus Galeotti, care a precizat, de exemplu, că intervenția Moscovei în Ucraina a fost în principal „un act politic”, pentru a pune presiune asupra Kievului.

Moscova „vrea să ne demoralizeze și să ne divizeze”, pentru ca Vladimir Putin „să nu întâmpine obstacole” în acțiunile sale în Rusia și în sfera de influență a acesteia, a spus Galeotti, în cadrul unei dezbateri despre politicile de securitate și militare ruse, organizată la București de ESGA (Experts for Security and Global Affairs Association).

Limita ambițiilor lui Putin este menținerea controlului asupra fostului spațiu sovietic, a adăugat el.

„Cred că Rusia știe că NATO nu poate fi combătută militar. Doar trupele NATO ale Europei, fără militari americani sau canadieni, sunt mai numeroase decât ale Rusiei. E adevărat, multe sunt din Turcia, ceea ce mă îngrijorează”, a mai declarat Galeotti.

Leave a Reply