Executivul sporește garanțiile oferite investitorilor

5 aprilie 2017 15:412 comentariiVizualizări:

Guvernul va putea încheia acorduri de investiții privind realizarea proiectelor strategice pentru economia națională, potrivit unei completări la Legea cu privire la investiţiile în activitatea de întreprinzător, aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Foto: gov.md

Foto: gov.md

Introducerea posibilității de semnare a acordurilor a fost făcută în scopul ameliorării climatului investiţional, asigurării realizării cu succes a proiectelor, precum şi în conformitate cu Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei naţionale de atragere a investiţiilor şi promovare a exporturilor 2016-2020.

În acorduri vor fi definite clar drepturile, obligaţiile şi facilităţile prevăzute pentru implementarea proiectelor, inclusiv suportul administrativ acordat de către stat, astfel fiind reduse riscurile investiţionale și protejate interesele legitime ale investitorilor.

Modul de elaborare, adoptare şi monitorizare a implementării acordurilor de investiţii, precum şi criteriile de selectare a proiectelor investiţionale strategice vor fi stabilite de către Executiv.

 

2 Comments

  • Daca mai apare inca vreun Filat care sa mai fure inca un miliard, nustiu daca investitorii vor mai avea curajul sa vina in Moldova.

  • Alte, metode de dezvolta tara nu vad, avand in vedere ca noi n-avem iesire la mare sau zacaminte minerale. La noi tot merge pe comert si tranzit.

Leave a Reply