Banii nu contează cel mai mult. Ce vor, la angajare, tinerii din generaţia Y

11 aprilie 2016 12:430 comentariiVizualizări:

Tinerii Millennials sau generația Y solicită la interviul de angajare, în anumite domenii, un program de lucru flexibil, deoarece noțiunea de pontaj sau program fix la birou poate reprezenta pentru ei un fel de constrângere a activității și, implicit, a rezultatelor, potrivit informațiilor furnizate de o companie de externalizare a proceselor de HR.

„Tinerii din generația Millennials, născuți în perioada 1980-2000, sunt destul de greu de abordat de către angajatori, în condițiile în care salariul nu este cel mai important și, de departe, nici singurul aspect pe care aceștia îl iau în considerare în alegerea unui loc de muncă. Generația Millennials sau generația Y se diferențiază de generația X (părinții lor) în ceea ce privește decizia de a accepta un job”, se arată în comunicatul companiei Smartree remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, tinerii Millennials au dorința de a promova cât mai repede, neavând răbdarea necesară parcurgerii tuturor etapelor de evoluție profesională. În același timp, își manifestă dorința de a dezvolta abilități de lideri și sunt cu un pas în față comparativ cu generația anterioară, datorită familiarității Internetului și a canalelor de socializare online, cu care practic au crescut.

„Accesul la mediul online le permite să fie mult mai informați despre companiile din piață, să fie mai comunicativi și creativi decât generațiile anterioare. În plus, cei mai mulți dintre ei sunt deschiși la noi provocări și își asumă fără rezerve implicarea în proiecte pentru care încă nu sunt pregătiți profesional”, declară Raluca Peneș, HR Coordinator, Smartree.

Conform comunicatului, tinerii Millennials au o viziune complexă asupra vieții în general și a carierei în particular.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Leave a Reply