Au prejudiciat bugetul cu peste 12 milioane de lei. Schema prin care evitau achitarea drepturilor de import

28 iunie 2017 11:121 comentariuVizualizări:

Angajații Direcției control ulterior a Serviciului Vamal au identificat o serie de agenți economici care au beneficiat neîntemeiat de unele facilități prevăzute de legislația în vigoare și Acordurile Internaționale semnate de Republica Moldova, prin indicarea cu rea-credință a unor date eronate în declarațiile vamale întocmite. Prejudiciul cauzat bugetului de stat urmare a eschivării acestora de la achitarea drepturilor de import aferente este estimat la peste 12 milioane lei, se menționează într-un comunicat al Serviciul Vamal.

lei

Neregulile au fost depistate în cadrul examinării prealabile de specialitate a informațiilor cu privire la legalitatea acordării reducerilor, precum și a scutirilor de taxe vamale în cadrul importurilor realizate în baza contingentelor tarifare prestabilite, conform Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și țările-membre ale Uniunii Europene și Legii nr.172 din 25.07.2014 „privind aprobarea Nomenclaturii combinate a mărfurilor”.

Un contingent tarifar reprezintă un volum determinat de mărfuri, exprimat cantitativ sau valoric ce poate fi pus în liberă circulaţie cu un tratament tarifar preferențial, constând în reducerea sau exceptarea de taxe vamale.

1 Comment

  • Iaca afaceristi! Dupa asta ne jaluim ca statul e intraiurea, da tot noi suntem cei care fura de la bugetul de stat! Poftim si exemplul! Pina nu scapam de obiceiurile noastre proaste, nu miscam tara asta din loc!

Leave a Reply