Angela Merkel afirmă că este în interesul Germaniei să aibă relaţii bune cu SUA, în pofida unor dezacorduri

13 aprilie 2017 12:090 comentariiVizualizări:

Cancelarul german Angela Merkel afirmă că este în interesul Germaniei să aibă relaţii bune cu Statele Unite, în pofida unor diferenţe de opinie cu preşedintele american Donald Trump, relatează agenţia de ştiri Reuters, citând grupul media Funke și Mediafax.

1

Merkel a descris drept „pozitive” discuţiile cu preşedintele american în cursul vizitei ei la Casa Albă şi convorbirile telefonice ulterioare cu acesta, adăugând că „în mod natural, asta nu înseamnă că nu avem opinii diferite în unele privinţe, inclusiv în ceea ce priveşte chestiuni importante”.

Cancelarul german a afirmat că sunt necesare acţiunile militare împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, însă doar o soluţie politică va garanta o pace sustenabilă în Siria şi Irak.

În cursul vizitei la Washington, Donald Trump, i-a cerut cancelarului Angela Merkel să plătească restanţe de 346 de miliarde de euro pe care Germania l-ar avea faţă de Alianţa Nord-Atlantică, potrivit unor surse guvernamentale germane: Berlinul respingând categoric aceste datorii şi catalogând situaţia „revoltătoare”.

Leave a Reply