A spart o casă de schimb valutar și a plecat cu 16 000 de lei, dar a încăput pe mâna poliției

17 februarie 2017 11:320 comentariiVizualizări:

Poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au încătuşat un individ în vârstă de 28 ani, domiciliat în Capitală şi condamnat anterior pentru trafic ilicit de droguri, care în seara zilei de 13 ianuarie curent, a jefuit de bani casieriţa unei case de schimb valutar.

Conform informaţiilor acumulate în urma acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, individul s-a apropiat de geamul casei de schimb valutar şi i-a cerut casieriţei să-i predea toţi banii din aparatul de casă şi control, având în mână un pistol. Respectiv victima luată prin surprindere şi sub ameninţări cu moartea i-a predat mijloace financiare în sumă de 16 200 lei. Ulterior atacatorul a dispărut într-o direcţie necunoscută, iar casieriţa în vârstă de 33 ani a solicitat intervenţia agenţilor de pază şi poliţiştilor.

Astfel, fiind autorizate percheziţii la domiciliul bănuitului, poliţiştii au constatat că acesta este consumator de droguri, de unde s-au ridicat seringi folosite şi alte recipiente cu urme specifice substanţelor narcotice. El a fost arestat pe un termen de 30 de zile şi este cercetat penal pentru tâlhărie, riscând o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani. Totodată individul a declarat poliţiştilor, precum că banii sustraşi ar fi fost cheltuiţi în scopuri personale.

 

Leave a Reply