Andrei Popov: Liderul PDM ar putea ajunge în turul 2

30 septembrie 2016 15:520 comentariiVizualizări:

646x404Candidatul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, are șase mari să ajungă în turul 2 al alegerilor prezidențiale, de această părere este fostul diplomat Andrei Popov.  Potrivit lui,  datorită numărului mare de primari ai PD din toată țara, dar și a unei mobilizări foarte bune la nivel central și în regiuni a formațiunii, Marian Lupu ar avea asigurate cel puțin 15-18 % din voturi.

„Ceea ce am văzut eu în ultimile 3 săptămâni, lucrul s-a reflectat și în sondaje, eu văd un efort foarte serios pentru a-l aduce pe Marian Lupu în turul 2 și eu pornesc de la prezumția de lucru. Că obiectiv, fără niciun fel de încălcări grave, PD-ul prin resursele și pârghiile pe care le are obiectiv la ora actuală, poate să asigure candidatului chiar și fără prestația lui, un minim de 15-18 la sută”, a declarat Popov în cadrul unei emisiuni la TV7.

Totodată el susține că în discuțiile cu oamenii din regiuni a înțeles că nu este om să nu știe despre Lupu, însă mulți nu știu de Năstase sau Maia Sandu.

„Eu mă duc în sate și vorbesc cu oamenii. Nu știu cu cine să voteze. În primul rând sunt multe sate în care nici nu-l știu nici pe Năstase nici pe Maia Sandu. N-am întâlnit unul din peste o sută cu care am vorbit care să nu știe cine este Dodon sau Lupu. În asemenea condiții oamenii ascultă primarul. Or dacă tu ai 480 de primari PD, care acoperă vreo 30 la sută din teritoriu. Vocea unui primar contează la intenții de vot, probabil 20-30 la sută”, a menționat Popov.

El s-a referit și la ultimul sondaj de opinie, care arată o creștere importantă atât pentru PD ca partid, cât și pentru Marian Lupu candidat la funcția de președinte. “Noi vedem că doar în două săptămâni, sondajul a surprins două săptămâni din campanie, PD-ul a reușit aproape să tripleze, și eu cred aceste cifre. Am vorbit și cu realizatorii. Dar campania încă real nu s-a pornit. Și alegerile anterioare au arătat capacitatea PD-ului de a se mobiliza, ași aduna oamenii la vot”, a opinat Popov.

Leave a Reply