Kroll planifică să  finalizeze cel de-al doilea raport până la sfârșitul lunii octombrie

1 august 2017 14:351 comentariuVizualizări:

 

Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că reprezentanții firmei Krol, care au efectuat recent o vizită la Chișinău, au menționat că planifică să finalizeze cel de-al doilea raport până la sfârșitul lunii octombrie 2017. BNM intenționează să publice rezumatul documentului până la finele anului, ținînd cont de aspectele de confidențialitate, potrivit unui comunicat al băncii centrale 

dolari-bani.0elryi3bcm

Pe 20 iulie 2017, reprezentanții firmelor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat o deplasare la Chișinău, unde au avut întrevederi cu reprezentanți ai Băncii Naționale, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale.

Scopul întâlnirii a fost de a conveni asupra unei strategii globale de recuperare a activelor delapidate, prin care să se asigure pe viitor o strânsă cooperare și un schimb de informații pentru a permite o eficiență maximă a măsurilor de recuperare și a întruni probe în susținerea acțiunilor penale ce pot fi intentate pe plan internațional.

Strategia este axată pe inițierea, până la sfârșitul anului curent, a procedurilor judiciare în principalele jurisdicți, în care au fost urmărite fondurile delapidate sau localizați răufăcătorii (și alte persoane implicate), precum și afacerile acestora. În plus, vor fi inițiate proceduri împotriva persoanelor terțe pentru a permite dezvăluirea informațiilor și documentelor suplimentare, necesare urmăririi restului fondurilor furate.

1 Comment

  • tot in toamna o sa fie prezentata si strategia de recuperare a banilor fraudati! toti speram ca acestea sa fie cat mai de succes… ca la moment cred ca cei cu musca pe caciula necontenit trec banii de pe un cont in altul ca sa le fie pierduta urma!

Leave a Reply